Viimeisimmät uutiset

Lehdistötiedote: viljelymoduuli mahdollistaa lähiruoan tuotannon vuoden ympäri

Uusi ainutlaatuinen ratkaisu mahdollistaa kannattavan ekologisen viljelyn urbaanissa ympäristössä. Suomalaisyritys Exsilio on kehittänyt huipputeknologisen ratkaisun esimerkiksi salaattien ja yrttien viljelyyn kaupunkiolosuhteissa. Ratkaisu on siirreltävä viljelykontti, jossa on mahdollista kasvattaa luonnollista lähiruokaa tehokkaasti. “Ratkaisumme on ihanteellinen esimerkiksi ravintoloille ja laitoskeittiöille, jotka haluavat tuottaa omia raaka-aineita. Viljelymoduuli on myös loistava vaihtoehto maanviljelijöille, jotka haluavat vaihtoehdon perinteisille kasvihuoneille”, selittää Exsilio Oy:n toimitusjohtaja Thomas Tapio.
0

EkoFARMER tulossa markkinoille

Kaupunkiviljely ei ole millään muotoa uusi ilmiö, mutta se ottaa uusia muotoja ja on tulossa takaisin kaupunkeihin vahvempana kuin koskaan. Tehokkaat viljelymetodit, kuten automatisoitu vertikaalinen viljely, tuo tuoreen ruoan saatavuuden kirjaimellisesti uudelle tasolle. Etenkin ruuhkaiset kaupungit, joissa tilaa on vähän ja kuljetusmatkat pitkiä, tai pahasti saastuneet alueet tarvitsevat kipeästi puhdasta ja terveellistä päivittäisruokaa.
0

Kaupunkiviljely integraation edistäjän kunnissa

Nykypäivän yhteiskunta kohtaa monia köyhyyteen liittyviä sosiaalisen kehityksen, ravinnon ja terveyden ongelmia sekä taloudellisia haasteita, jotka on ratkaistava hyvinvoivan ja demokraattisen elämäntavan ylläpitämiseksi. Niin yksilöt että organisaatiot voivat kohdata väliaikaisia kriittisiä ajanjaksoja, jolloin lisätuloilla on merkitystä.
0