#

Lehdistötiedote: viljelymoduuli mahdollistaa lähiruoan tuotannon vuoden ympäri

Uusi ainutlaatuinen ratkaisu mahdollistaa kannattavan ekologisen viljelyn urbaanissa ympäristössä.

Suomalaisyritys Exsilio on kehittänyt huipputeknologisen ratkaisun esimerkiksi salaattien ja yrttien viljelyyn kaupunkiolosuhteissa. Ratkaisu on siirreltävä viljelykontti, jossa on mahdollista kasvattaa luonnollista lähiruokaa tehokkaasti. “Ratkaisumme on ihanteellinen esimerkiksi ravintoloille ja laitoskeittiöille, jotka haluavat tuottaa omia raaka-aineita. Viljelymoduuli on myös loistava vaihtoehto maanviljelijöille, jotka haluavat vaihtoehdon perinteisille kasvihuoneille”, selittää Exsilio Oy:n toimitusjohtaja Thomas Tapio.

EkoFARMER-nimellä tunnettu kolmetoistametrinen viljelymoduuli on aivan uudentyyppinen ratkaisu markkinoille. Yksikkö muodostaa suljetun kokonaisuuden, joka tarvitsee toimiakseen ainoastaan sähköä ja vettä. Ilmankosteutta, veden käyttöä ja hiilidioksiditasoja voidaan kontrolloida tehokkaasti, jotta tuotantomäärät saadaan mahdollisimman suuriksi ja tuotteen maku pysyy mahdollisimman hyvänä. Toisin kuin suurin osa vastaavankaltaisista järjestelmistä, EkoFARMER ei käytä muita lannoitteita kuin Kekkilän kehittämää luonnonmukaista viljelykasvualustaa.

Exsilio etsii tällä hetkellä uusia yhteistyökumppaneita, jotka haluavat päästä kehittämään viljelymoduulia pidemmälle yhdessä Exsilion kanssa. Tapio näkee ravintoloiden ja maanviljelijöiden lisäksi myös muita mahdollisia käyttöympäristöjä viljelymoduuleille.

“EkoFARMER on erinomainen vaihtoehto aloilla, joilla on tarvetta kasvattaa esimerkiksi salaattia, yrttejä tai lääkekasveja. Myös kaupunkiviljelyn sosiaalinen näkökulma on vahvasti esillä. Tästä syystä ratkaisumme sopii yhdistyksille, jotka haluavat ansaita lisätuloja tai tarjota mielekästä tekemistä esimerkiksi työttömille. Moduuli mahdollistaa uusien mikroyrityksien perustamisen”, Tapio visioi.

Viljelymoduuli voidaan sijoittaa melkein minne vaan, sillä se ei vaadi paljon tilaa ja se on siirreltävissä.

Puutarhataloudesta on vaikeaa saada kannattavaa kaupunkiympäristössä, mutta Exsilion laskelmien perusteella se on mahdollista, kunhan toteutus on tarpeeksi tehokas. “Moduulimme voi tuottaa arviolta 55 000 ruukkua salaattia vuodessa. Tuotto on vähintään kolminkertainen perinteiseen kasvihuoneeseen verrattuna, sillä viljelykasvit on sijoitettu useisiin kerroksiin. Viljely on mahdollista ympäri vuoden ja kasvukautta voidaan lyhentää, sillä valon ja kosteuden määrää voidaan säädellä täydellisesti.”

Moduulin lopullista hintaa ei ole vielä määritelty, mutta Tapion laskelmien mukaan se tulee olemaan hieman yli 100 000 euroa. Yritys on kehittänyt myös leasing-mallin, joka mahdollistaa EkoFARMERin käytön muutaman tuhannen euron kuukausihintaan.

Lisätietoja:
Thomas Tapio, toimitusjohtaja, 044 9809682
www.ekofarmer.fi
www.exsilio.fi

Lue myös nämä

Jätä kommentti